sunnuntai 18. lokakuuta 2015

ELÄKEPÄIVÄT MUUTTUI TAISTELUKSI RINTASYÖPÄÄ VASTAAN

Oli elokuun puoliväli kun löysin patin vasemmasta rinnastani ja pari viikkoa se jälkeen tuli lääkäriltä soitto aamusella klo 8.00..pahanlaatuinen. Siitä alkoi minun elämäni erilainen ajanjakso.
Onneksi Reetta oli yhden viikon minun tukena pahimman masennun kauden.
Kuukausi meni odotellessa leikkausta siihen väliin mahtui monta kivuliasta koetta KYS:ssä ja Marjukka oli silloin tukenani.

Leikkaus tehtii 28.9.2015,  klo 8.00 menin röntgeniin, jossa oikeaan rintaan laitettiin joku lanka koska myös siellä epäiltiin "pahanlaatuista" klo 9.00 olin jo leikkaussalissa ja nukutuksessa. Leikkaus kesti 3 tuntia. Molempiin rintoihin tehtiin ns. säästöleikkaus. Jouduin olemaan sairaalassa pari päivää ja siellä tapasin pari nuorempaan, jotka oli kokenut saman sairauden muin minä. Toinen oli 31 vuotias 3 lapsen äiti jonka pahanlaatuinen oli uusiutunut. Oli ihana kuunnella tätä nuorta äitiä miten hän järkevästi käsitteli omaa sairauttaan ja sen antoi myös minulle voimaan tuleviin hoitoihin. Tämä toinen nuori oli n. 40 vuotias jonka luulen tapaavani uudestaan kun hoidot alkavat. Hoito Kuopiossaon ihan huippua ja henkilökunta aivan ihanaa.
3 viikkoa on kulunut leikkauksesta ja suuremmista kivuista on selvitty mitä  nyt leikkausarvet kiristää ja
yksi on vielä tekemättä kurkistuus leikattuun kohtaan on tekemättä ja sekös ahdistaa.

Tähän kolmeen viikoon on mahtunut helpotusta, että se paha on minusta poissa ja sitten niitä itkupäiviä jolloin on lupa itkeä niin että silmät on turvoksissa ja se pelko mitä tästä seuraa. Ihana että on olemassa läheisiä ja ystäviä jotka ovat minua auttaneet. Jääkaappi on täyttynyt kotitekoisilla ruuilla ja pakastin marjoilla. Iso KIITOS heille

1 kommentti: